Rezultati nadzora prometovanja vozača mopeda, motocikla, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava

Foto: ilustracija

U četvrtak, 30. svibnja u vremenu od 12 do 21 sat, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor prometovanja vozača mopeda, motocikla, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Tijekom ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 73 prometna prekršaja, od kojih 16 ciljanih prekršaja i to devet vozača mopeda, tri vozača motocikla te po dva vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Ovom akcijom policijski su službenici kontrolirali 152 sudionika i vozila u prometu.

Od ciljanih prekršaja, najviše prekršaja je evidentirano na području Hrvatske Kostajnice njih devet, zatim tri na području Siska, potom dva na području Petrinje te po jedan na području Kutine i Gline.

Prema dobnim skupinama najviše počinitelja ciljanih prekršaja i to njih po četiri je bilo u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 31 do 40 godina, potom tri u dobnoj skupini preko 50 godina, zatim po dva u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 41 do 50 godina i jedan u dobnoj skupini do 18 godina.

Od ostalih prekršaja za izdvojiti je 22 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, potom 12 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja  nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila