Sud izrekao novčane kazne vozačima zbog počinjenih prekršaja

Foto: ilustracija

U subotu, 15. lipnja, oko 23.50 sati u Radničkoj ulici u Novskoj, zaustavljen je 33-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Prilikom postupanja vrijeđao je policijske službenike. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 650 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Idućeg dana, oko 12.30 sati, u Zagrebačkoj ulici u Voloderu, zatečen je 29-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,97 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta upravljao automobilom sisačkih registracija. Vozač je doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1940 eura.

Idućeg dana, oko 11 sati u Školskoj ulici u Kutini, zaustavljen je 36-godišnjak kod kojeg je pronađena ručno motana cigareta ispunjena mješavinom duhana i drogom marihuanom. Odbio se podvrgnuti testiranju na prisutnost droga u organizmu. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu te je presudom proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju  od 29 dana, uvjetno na godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura.

Pisane vijesti | Promet i vozila