Spriječeno krijumčarenje stranih državljana na području PU sisačko-moslavačke

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su u utorak, 2. srpnja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u dva slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana.
 
Proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Grčke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Zaustavljen je i zatečen u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta, dok je u drugom događaju počinitelj u bijegu i za njim se intenzivno traga.
 
Prema prevoženim stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon