U jednom danu spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Foto: ilustracija 
 
Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke i dalje nastavljaju u kontinuitetu nadzirati državnu granicu i sprječavati krijumčarenja osoba. Tako su u ponedjeljak, 15. srpnja, na području u nadležnosti rada policijske uprave spriječili dva slučaja i uhitili krijumčare. 
 
Proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Gvineje i Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Oni su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.
 
Prema prevoženim stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon