Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 26. kolovoza do 1. rujna 2024. godine

KRIMINALITET
  
U proteklom tjednu na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i  obrađena 64 kaznena djela.
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo sedam počinitelja.
 
 
SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA
                       
Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća. Zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, a jedna zadobila teške tjelesne ozljede. U šest nesreća sa ozlijeđenima dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a pet lakše, dok je u 19 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nepošivanje prednosti prolaza u četiri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom u tri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u dva slučaja, itd.
 
U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
U dvije prometne nesreće vozači su pobjegli sa mjesta događaja, od kojih je jedan naknadno pronađen, a za drugim se još traga.
  
Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća, od kojih tri sa ozlijeđenima u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedna lakše, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice u kome su zatečena dva bosanskohercegovačka državljanina.
 

Vijesti u brojkama