​Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

Foto: ilustracija

U subotu, 14. rujna oko 6 sati, kod mjesta Gora na petrinjskom području dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 32-godišnjak upravljao automobilom krapinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,4 promila i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Istoga dana oko 23.30 sati u Ulici kralja Tomislava u Sisku, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola do 1,84 promila. Na obilježenom parkirališnom prostoru udario je u parkirano vozilo koje je od siline udara odbačeno i udarilo u drugo parkirano vozilo.

Vozači su do otriježnjenja smješteni u prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njih slijede optužni prijedlozi nadležnom Općinskom sudu.

Idućeg dana, 15. rujna oko 00.50 sati u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskoga u Sisku, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 42-godišnjak koji je upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,5 promila. Vožnjom unatrag udario je u automobil koji je u tom trenutku bio zaustavljen iza njega.

Istoga dana oko 13 sati, u mjestu Hrastelnica na sisačkom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 69-godišnjakinja upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila te je uslijed neprilagođene brzine sletjela u odvodni kanal.

Protiv vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Promet i vozila