Kutina: Za vrijeme provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ građanin dragovoljno predao veću količinu streljiva

Policija zahvaljuje svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova

Foto: PU sisačko-moslavačka

U sklopu nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", u srijedu, 16. listopada, u Tržnoj ulici u Kutini, policijski službenici Policijske postaje Kutina su proveli preventivne aktivnosti s ciljem podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima, te mogućnošću dragovoljne predaje svih vrsta ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Kampanja „Manje oružja manje tragedija provodi se od 2007. godine s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim te potakli građane da iz svojih domova uklone sve ono što njih ili članove njihove obitelji može ugroziti .

Poruka koja se kroz kampanju šalje građanima:

Spriječimo tragediju, budite odgovorni prema sebi i drugima.



Postavljeni Info punkt s preventivno-edukativnim materijalima obišli su građani gdje su upoznati o važnosti dragovoljne predaje oružja, kao i podizanju svijesti o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. Prilikom provođenja kampanje, građani  su iskazali zadovoljstvo i interes za ovakvu vrstu informiranja.

Za vrijeme provedbe nacionalne kampanje građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao ukupno 412 komada raznog streljiva, 150 komada raznih petardi i 11 komada patrona.  
 

Pisane vijesti