Alkoholizirani vozači izazivali prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_vožnja.jpg

Tijekom vikenda pijani vozači sjeli u osobna vozila i izazvali prometne nesreće

Foto: Ilustracija
 
U petak, 7. svibnja oko 17 sati, na kutinskom području u mjestu Međurić, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, nesreću je izazvao 36-godišnjak s područja Kutine koji je pod utjecajem alkohola od 1,8 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija. On je po izlasku iz zavoja, započeo pretjecanje osobnog vozila te je udario u osobno vozilo daruvarskih registracija koje se kretalo iz suprotnog smjera. On je do otriježnjenja smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
Istoga dana, oko 21 sat, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u mjestu Jasenovac, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 35-godišnjak iz Novske pod utjecajem alkohola od 2,3 promila upravlja osobnim vozilom kutinskih registracija. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom udario u osobno vozilo austrijskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iz suprotnog mjera. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja protiv vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
U nedjelju, 9. svibnja oko 4 sata, na petrinjskom području u mjestu Nebojan, prometnu nesreću s materijalnom štetom, pod utjecajem alkohola od 0,83 promila izazvao je 24-godišnjak iz Petrinje. On je uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake osobnim vozilom sisačkih registracija sletio u odvodni kanal te se prevrnuo na krov. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi Obavezni prekršajni nalog.
  
Istoga dana oko 7.30 sati, na lekeničkom području u mjestu Pešćenica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. Nesreću je izazvao 38-godišnjak iz Siska koji je pod utjecajem alkohola od 1,8 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom sletio u odvodni kanal gdje je udario u prometni znak te se prevrnuo na bočnu stranu. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđena, a protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi optužni prijedlog. 
 
Potom je oko 17.45 sati, u mjestu Svinica na području Majura, prometnu nesreću izazvao 70-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,6 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. I on je uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake sletio u odvodni kanal i oštetio betonski stup ograde. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja protiv vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Stranica