Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 23. srpnja oko 19.50 sati, u mjestu Gornja Gračenica na području grada Popovače, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, nesreću je izazvala 39-godišnjakinja iz Siska koja je pod utjecajem alkohola od 1,96 promila upravljala osobnim vozilom sisačkih registracija. Ona se nije kretala sredinom obilježene prometne trake te je sletjela s kolnika na kolni ulaz gdje je probila metalnu dvorišnu ogradu. Potom se nastavila kretati dvorištem, nakon čega je udarila u obiteljsku kuću i žičanu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica, dok je 24-godišnja putnica lakše ozlijeđena. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozačice slijedi optužni prijedlog i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Sljedećeg dana, 24. srpnja oko jedan sat iza ponoći, u mjestu Jasenovac na mostu preko rijeke Save, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je pod utjecajem alkohola od 2,3 promila osobnim vozilom kutinskih registracija upravljao 43-godišnjak iz Jasenovca. On je zbog neprilagođene brzine udario u prometni znak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega bit će podnijeti optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
Također oko jedan sat poslije ponoći, na lekeničkom području u mjestu Pokupsko Vratečko, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je teretnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljao 62-godišnjak s glinskog područja. On je prilikom pretjecanja udario u osobno vozilo. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi Obavezni prekršajni nalog. 
 
Istoga dana oko 7.30 sati, u mjestu Pešćenica na lekeničkom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 26-godišnjak s područja Lekenika koji je pod utjecajem alkohola od 0,81 promil upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je po dolasku u raskrižje oduzeo prednost prolaska i udario u osobno vozilo zagrebačkih registracija. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi Obavezni prekršajni nalog.

Stranica