​Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Novske, dva na području Kutine te po jedno na području Petrinje i Gvozda. Zabilježeno je sedam krađa, od kojih jedna u pokušaju, pet prijetnji, dvije teške krađe te po jedna utaja, krivotvorenje novca i protuzakonit lov i ribolov.
 
Po jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je na području Siska i Gline za koja su prijavljena dva počinitelja. U jednom slučaju prekršaj je počinjen vrijeđanjem ili omalovažavanjem službenih osoba ostalih državnih tijela, a u drugom slučaju vikom i galamom i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana.
 
Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća i to po četiri na području Siska, Kutine i Petrinje te po jedna na području Novske, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. U četiri prometne nesreće na području Petrinje te u po jednoj na području Siska i Kutine vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su četiri naknadno pronađeni. U dvije prometne nesreće na području Petrinje te u po jednoj na području Siska i Kutine kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 1,96 promila.

Stranica