Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je deset kaznenih djela, tri na području Kutine te po jedno na području Sunje, Petrinje i Gvozda. Zabilježene su četiri prijetnje, tri teške krađe, dva oštećenja tuđe stvari te po jedna krađa, povreda mira pokojnika, prijevara, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, nasilje u obitelji i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, dva na području Siska te po jedno na području Hrvatske Kostajnice i Gline, za koja je prijavljeno pet počinitelja. U dva slučaja prekršaj je počinjen omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, a u po jednom slučaju vikom i galamom te ne udaljavanjem iz skupine na poziv policijskih službenika.
 
Dogodilo se deset prometnih nesreća, šest na području Kutine, tri na području Siska i jedna na području Petrinje. U četiri nesreće s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe lakše, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola, od kojih dva na području Kutine te po jedan na području Siska i Petrinje. Kod vozača je izmjerena alkoholiziranost između 0.79 i 2.04 promila.
  
Građanin je policiji u Novskoj dragovoljno predao 87 komada raznog pištoljskog i vojnog puščanog streljiva, zrno protuzračnog topa i spremnik za pištolj. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica