Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto: Ilustracija
 
Sa subotu na nedjelju, 8./9. svibnja, u vremenu od 19 do 1 sat, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinacija s Policijskom upravom brodsko-posavskom. Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 168 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 41 prometni prekršaj, od kojih se 16 prekršaja odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila te pet na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola po jedan prekršaj počinjen je na području Siska, Petrinje, Novske, Hrvatske Kostajnice i Gvozda. Kod tri vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod jednog vozača koncentracija alkohola do 0,5 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje. Prema dobnim skupinama tri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine te po jedan alkoholizirani vozač u dobnim skupinama od 31 do 40 godina i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 0,88 promila utvrđena je 20-godišnjaku koji je zatečen kako u subotu, 8. svibnja oko 22.40 sati, u mjestu Topusko upravlja osobnim vozilom.
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 198 km/h izmjerena na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, za osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Stranica