S članovima moto kluba održan preventivno – edukativni sastanak na temu „Motoristi u prometu"

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/Motoristi u prometu/slika 1.jpg
  • Slika
FOTO: PU sisačko-moslavačka

U petak, 27. svibnja, na kutinskom području u prostorijama Moto kluba „Vilenjaci“ na Gojlu, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina, su održali preventivno – edukativni sastanak na temu „Motoristi u prometu“, na kojem je bilo prisutno 15 članova moto kluba.

Kroz edukaciju, a u cilju podizanja razine sigurnosti mopedista i motociklista te suzbijanju negativnih trendova u prometu, članovi moto kluba su upoznati s preventivno – represivnim radom prometne policije, statističkim pokazateljima prometnih nesreća, upoznati su s najčešćim okolnostima/greškama koje prethode prometnim nesrećama, a poglavito onima u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikla.

Upoznati su s važećim zakonskim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje reguliraju prometovanje vozača mopeda i motocikla.

Prisutnima je skrenuta pozornost na važnost poznavanja i poštivanja prometnih propisa kako bi što sigurnije sudjelovali u prometu na cestama, s obzirom da se nalaze među najugroženijim sudionicima u prometu.

Stranica