Berući gljive prešao državnu granicu

Isti je izjavio da je navedenog dana oko 8.30 sati berući gljive iz Bosne i Hercegovine pješice ušao na hrvatsko područje


           U srijedu, 27. svibnja, oko 10.30 sati u mjestu Gornji Žirovac, oko 100-tinjak metara u dubini hrvatskog teritorija, djelatnici operativnog tima za nadzor državne granice Policijske postaje Dvor u nezakonitom prelasku državne granice zatekli su 54-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.
           Isti je uhićen te je prilikom prekršajne obrade izjavio da je navedenog dana oko 8.30 sati berući gljive iz Bosne i Hercegovine pješice ušao na hrvatsko područje, gdje su ga prilikom izlaska s područja Republike Hrvatske zatekli policijski službenici.
           Istome je u provedenom upravnom postupku u Policijskoj postaji Dvor izdano rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske te mu je na 3 mjeseca izrečena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.
           Nakon provedene obrade isti je oko 15 sati na Graničnom prijelazu Dvor - Bosanski Novi u mjestu Matijevići napustio područje Republike Hrvatske.
 
 


Stranica