U Sisku provedena preventivna akcija: biciklisti

Slika PU_SiM/vijesti/biciklisti.jpg

Jučer, 9. lipnja u prijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak proveli su preventivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača bicikla. Akciju su proveli u samom središtu grada gdje i prometuje

Jučer, 9. lipnja u prijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak proveli su preventivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača bicikla. Akciju su proveli u samom središtu grada gdje i prometuje najveći broj biciklista, a organizirali su je u suradnju s osiguravajućim društvom »Croatia« d.o.o., Filijala Sisak. Upravo je »Croatia osiguranje« za ovu akciju nabavilo 150 kompleta crvenih treptajućih svjetala za označavanje bicikla. Treptajuća svjetla dijelila su se biciklistima kao jednoj od najugroženijih skupina vozača, a sve kako bi se njihovo sudjelovanje u prometu upravo ovakvim svjetlima učinilo što sigurnijim.

Koliko su biciklisti ugrožena skupina u prometu pokazuje nam usporedba prošlogodišnje i ovogodišnje statistike prema kojoj su protekle, 2008. godine, u prometu smrtno stradala dvojica biciklista, a dvadesetdvoje ih je ozlijeđeno (od kojih devetero teže, a trinaestero lakše), dok je od 1. siječnja.do 31.svibnja ove godine u prometu ozlijeđeno osmero biciklista (od kojih troje teže, a petero lakše).

Cilje je ove preventivne akcije bio educirati vozače bicikala kako sigurno voziti te ukazati vozačima na eventualne neispravnosti na njihovim biciklima. Sami biciklisti akciju su prihvatili s iznimnim odobravanjem, a i šira javnost policiji je uputila pohvale za ovakvu brigu o vozačima bicikala.



Stranica