Uhvaćeni u nezakonitom lovu

Temeljem prethodno zaprimljene obavijesti kako je u lovištu u tijeku krivolov, policijski službenici Policijske postaje Glina zatekli su

U noći 7. srpnja u lovištu u mjestu Brestik, Grad Glina, temeljem prethodno zaprimljene obavijesti kako je u rečenom lovištu u tijeku krivolov, policijski službenici Policijske postaje Glina zatekli su trojicu muškaraca, dvojicu 56-godišnjaka i jednog 52-godišnjaka, te ih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova uhitili. Od istih su oduzete dvije lovačke puške i 13 patrona.

Provedenom kriminalističkom obradom i očevidom utvrđeno je da su iste noći u lovištu, bez dopuštenja za lov, ustrijelili divlju svinju tešku oko 120 kilograma te ju u staji jednog od počinitelja ogulili i podijelili meso. Pretragom njihovih domaćinstava pronađeno je i oduzeto 69 kilograma mesa, lovačka puška i 30 komada streljiva. Protiv istih je podnesena kaznena prijava zbog protuzakonitog lova, a podneseni su i optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o lovstvu i Zakona o oružju.



Stranica