S 3,22 promila upravljao neregistriranim mopedom

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom poradi usklađenosti ophodnji na terenu, a tijekom njenog provođenja policijski službenici PU sisačko-moslavačke kontrolirali su 403 vozača i utvrdili 67 prometnih prekršaja, od kojih se 30 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od vozača pod utjecajem alkohola njih 26 upravljalo je osobnim automobilima, dvojica su upravljala mopedima, a dvojica biciklima.

Kod dva vozača utvrđena je alkoholiziranost  do 0,5 g/kg, kod 17 vozača od 0,5 do 1,5 g/kg, kod sedam vozača od 1,5 do 2 g/kg, dok je kod tri vozača alkoholiziranost bila veća od 2 g/kg, a jedan je vozač odbio ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najbrojniji vozači pod utjecajem alkohola, njih 10, bili su vozači od 25 do 30 godina, potom osam u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, šest u dobi od 18 do 24 godine, pet u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i jedan stariji od 50 godina. Na mjestu počinjenja prekršaja oduzete su 24 vozačke dozvole.

Zanimljivost ove akcije svakako je zaticanje 35-godišnjeg muškarca koji je na području Grada Kutine zaustavljen u subotu nešto prije ponoći prilikom upravljanja neregistriranim mopedom, a izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 3,22 primila.



Stranica