Preko granice „švercali“ cigarete i tablete

U nedjelju, 19. srpnja, u 18 sati, na granični prijelaz u Hrvatskoj Kostajnici, na ulazu u Republiku Hrvatsku, sa osobnim automobilom sisačkih registracijskih oznaka pristupio je 29-godišnji Siščanin

U nedjelju, 19. srpnja, u 18 sati, na granični prijelaz u Hrvatskoj Kostajnici, na ulazu u Republiku Hrvatsku, sa osobnim automobilom sisačkih registracijskih oznaka pristupio je 29-godišnji Siščanin, a kao putnica u vozilu nalazila se 28-godišnjakinja sa sisačkog područja. Obavljenom graničnom kontrolom policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica, u suradnji s djelatnicima Carine, policijskim službenicima Odjela za granicu i Odsjeka kriminaliteta droga ove policijske uprave, u prtljazi 29-godišnjaka pronašli su i oduzeli 21 kutiju cigareta koje je izbjegavajući mjere carinskog nadzora pokušao prokrijumčariti u Republiku Hrvatsku, dok su u osobnim stvarima 28-godišnjakinje pronađene i oduzete tri tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje ona nije posjedovala liječničku dokumentaciju.

Po dovršenoj obradi 29-godišnjak je kazneno prijavljen zbog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, dok su protiv 28-godišnjakinje podneseni kaznena prijava i optužni prijedlog zbog zlouporabe opojnih droga.



Stranica