Uhvaćeni u krađi gazolina

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističku obradu nad trojicom hrvatskih državljana, dvojicom u dobi od 27 i 30 godina

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističku obradu nad trojicom hrvatskih državljana, dvojicom u dobi od 27 i 30 godina s područja Ivanić Grada i 43-godišnjakom s područja Vrbovca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe na štetu naftne industrije, sa sektorom proizvodnje u mjestu Okoli, općina Velika Ludina.
U utorak, 21. srpnja, oko 4.30 sati djelatnik podzemnog skladišta plina u Okolima dojavio je kako je na jednoj od bušotina zamijetio više metalnih bačvi u kojima je bio natočen gazolin. Dolaskom policijskih službenika i pregledom mjesta događaja na makadamskom putu u neposrednoj blizini bušotina zamijećena su parkirana dva osobna automobila zagrebačkih registracijskih oznaka te su zbog sumnje u počinjenje krađe uhićena sva trojica osumnjičenih, od kojih su dvojica vlasnici pronađenih automobila.
Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni 21. srpnja u noći između 2 i 4 sata počinili krađu gazolina na način da su uporabom podesnog alata demontirali zaštitni čep na ventilu kondenzatora te potom montirali spojnicu na koju su spojili gumeno crijevo, preko kojega su u dvije bačve zapremine 265 kg i četiri karnistera od 30 litara otuđili oko 550 litara ukapljenog plina, tzv. gazolina, a što je i pronađeno na navedenoj bušotini.
Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršene su pretrage automobila te su u jednom pronađeni metalni čepovi bačava pronađenih na mjestu događaja, dok su u drugom automobilu pronađeni metalni vijci, tzv. holenderi.
Pretragom automobila vlasništvo osumnjičenog 43-godišnjaka pronađeno je i 18 komada raznog puščanog streljiva, koje je nezakonito posjedovao, te pištolj s dva spremnika u kojima je bilo po osam komada pripadajućeg streljiva, za što je posjedovao oružni list za držanje i nošenje. Od istoga su navedeno oružje, streljivo i oružni list oduzeti.
Protiv sve trojice osumnjičenih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena je kaznena prijava zbog krađe, dok je 43-godišnjak prijavljen i zbog kaznenog djela nezakonitog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te prekršaja iz Zakona o oružju.

 

Stranica