S ciljem u Hrvatskoj Kostajnici završena Unska regata

Slika PU_SiM/vijesti/Una1.jpg

Iskoristivši ovu prigodu, kada se na obali rijeke Une okupio veliki broj građana, u organizaciji Vijeća za komunalnu prevenciju Hrvatske Kostajnice…

Od 21. do 25. srpnja na etapi Kulen Vakuf - Bihać - Bosanska Krupa - Bosanski Novi, Dvor - Hrvatska Kostajnica održana je 37. međunarodna unska regata na kojoj je sudjelovao veliki broj čamaca s posadama (rafterima) iz Hrvatske, susjedne Bosne i Hercegovine, Belgije, Nizozemske i Srbije.
Na završni dan regate, 25. srpnja, u poslijepodnevnim je satima na cilj u Hrvatskoj Kostajnici pristiglo 12 čamaca, dok ih je na startu u Kulen Vakufu krenulo 30 sa po osam članova posade u svakom čamcu. Od zanimljivosti svakako je bitno spomenuti kako je najmlađem sudioniku regate bilo tek devet godina, a najstarijem 60.          
Iskoristivši ovu prigodu, kada se na obali rijeke Une okupio veliki broj građana iz Hrvatske Kostajnice i okolice, u organizaciji Vijeća za komunalnu prevenciju Hrvatske Kostajnice u prostoru unutrašnjosti Starog Grad Zrinskog održana je prezentacija starih obrta i zanata te izrada suvenira karakterističnih za grad Hrvatsku Kostajnicu i regiju Pounje.

Na prezentaciji je i Policijska postaja Hrvatska Kostajnica imala postavljen svoj štand na kojemu su bili izloženi brojni policijski letci i plakati te oprema i tehnika koju policija svakodnevno koristi u svom radu. Upravo je taj policijski štand bio jedan od najposjećenijih gdje su policijski službenici neformalno i u ugodnoj atmosferi građanima ponajprije mogli približiti svoj rad kroz projekt „Policija u zajednici“, ali i odgovarati na brojna pitanja posjetitelja ovog štanda.
Nakon službenog zatvaranja 37. međunarodne unske regate, na kojem su dodijeljena mnogobrojna priznanja i izražene čestitke sudionicima i organizatorima, održan je veličanstveni vatromet sa zidina Starog Grada.
 
 


Stranica