Ukrao moped pa s njim skrivio prometnu nesreću

U ponedjeljak, 3. kolovoza, oko 13 sati osumnjičeni je u Sisku iz dvorišta obiteljske kuće odvezao moped vlasništvo 47-godišnjaka, u kojem je u kontakt bravici vlasnik ostavio ključ…

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističku obradu nad 16-godišnjim maloljetnikom, hrvatskim državljaninom s prijavljenim prebivalištem na području Siska, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oduzimanja tuđe pokretne stvari te više krađa na području Siska.

U ponedjeljak, 3. kolovoza, oko 13 sati osumnjičeni je u Sisku iz dvorišta obiteljske kuće odvezao moped vlasništvo 47-godišnjaka, u kojem je u kontakt bravici vlasnik ostavio ključ.
Nedugo nakon otuđenja osumnjičeni je upravljajući navedenim mopedom prije stjecanja prava na upravljanjem, ne koristeći zaštitnu kacigu i krećući se jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru, uslijed neprilagođene brzine udario u parkirani osobni automobil, nakon čega se udaljio s mjesta prometne nesreće.
Istoga su policijski službenici ubrzo pronašli, kao i moped kojega je ostavio nedaleko od mjesta prometne nesreće, te je prepraćen u prostorije Policijske postaje Sisak na daljnju obradu.
Kriminalistička obrada nad njim je provedena u nazočnosti djelatnika Centra za socijalnu skrb pošto je maloljetan, a i utvrđeno je da je pobjegao iz odgojne ustanove u kojoj je bio smješten. Tijekom obrade utvrđena je osnovana sumnja da je tijekom srpnja i kolovoza na području Siska počinio više krađa, od kojih prvu početkom srpnja kada je iz otključanog osobnog automobila ukrao 1 200 kuna iz torbice koja se nalazila na sjedištu te dva mobitela. Jedan je mobitel prodao, dok mu je drugi otuđen u odgojnom domu. Također je utvrđeno da je krajem srpnja i početkom kolovoza u Sisku otuđio jedan moped i tri bicikla, koji su pronađeni na području Siska i vraćeni vlasnicima.

Nakon obrade osumnjičeni je predan u Prihvatnu stanicu za djecu i omladinu u Zagrebu te je zbog počinjenih kaznenih djela oduzimanja tuđe pokretne stvari i krađa protiv njega nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesena kaznena prijava.

 

Stranica