Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 22 kaznena djela,



KRIMINALITET   
                                                           
Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 22 kaznena djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.
Deset kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, tri na području Hrvatske Kostajnice, dva na području Gvozda, a po jedno na području Gline i Petrinje.
Zabilježeno je sedam krađa, pet prijetnji, četiri teške krađe, tri izbjegavanja carinskog nadzora, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te jedno kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.
       
JAVNI RED I MIR  

Zabilježeno je 11 narušavanja javnog reda i mira, pet počinjenih na području Kutine, tri na području Siska, dva na području Petrinje i jedno na području Gline.  
U četiri događaja javni red i mir remećen je vikom i galamom, a također u četiri događaja je uslijedio i fizički sukob. Zabilježen je i po jedan slučaj držanja životinja bez nadzora, omalovažavanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu te točenja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.
Optužni prijedlozi zbog remećenja javnog reda i mira podneseni su protiv 20 počinitelja, od kojih osam pod utjecajem alkohola. Jedan alkoholizirani počinitelj je zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržan u policijskoj postaji.
 
NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u devet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, četiri počinjena na području Siska, tri na području Petrinje i po jedno na području Kutine i Gline.
U ovim događajima sudjelovalo je 13 počinitelja, od kojih je šest uhićeno te će biti dovedeno na prekršajni sud, a dva su zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, po pet na području Siska i Kutine, dvije na području Petrinje i po jedna na području Novske, Dvora i Sunje. U šest nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. U devet nesreća je nastala samo materijalna šteta. U šest nesreća je utvrđena alkoholiziranost sudionika, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena.


Stranica