Provalio u Centar za socijalnu skrb, ukrao novac pa izazvao požar

U noći s ponedjeljka na utorak, 28./29. rujna, u Turkulinovoj ulici u Petrinji nepoznati počinitelj se preko rešetki na prozoru s dvorišne strane popeo

U noći s ponedjeljka na utorak, 28./29. rujna, u Turkulinovoj ulici u Petrinji nepoznati počinitelj se preko rešetki na prozoru s dvorišne strane popeo na zgradu Gradskog društva Crvenog križa Petrinja, nakon čega je kroz prozor, na kojem je razbio staklo, ušao u kancelarije Centra za socijalnu skrb Petrinja.

Tamo je u kancelariji računovodstva nasilno otvorio metalni ormar i iz prijenosne kase ukrao manji novčani iznos, nakon čega je u jednoj od prostorija izazvao požar u kojem je izgorio dio krovišta zgrade, inventar te poslovna dokumentacija Centra, a u manjoj mjeri je oštećen strop na prostoriji Crvenog križa koja se nalazi u prizemlju.

U požaru je nastala veća materijalna šteta, a policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nastavlja rad na njegovom otkrivanju.



Stranica