U prometnim nesrećama teško ozlijeđena djeca

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 29. rujna u 17.40 sati u Nazorovoj ulici u Petrinji teško je ozlijeđena 8-godišnja djevojčica

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 29. rujna u 17.40 sati u Nazorovoj ulici u Petrinji teško je ozlijeđena 8-godišnja djevojčica koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Uslijed udara automobila, kojim je upravljala 24-godišnja žena, djevojčica je pala na kolnik, a zbog zadobivenih ozljeda prevezena je u Opću bolnicu Sisak gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv vozačice osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće.

Teške tjelesne ozljede zadobio je i 12-godišnji dječak u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 29. rujna u 18.50 sati u ulici Mije Goričkog u Sisku. Do nesreće je došlo kada je dječak, upravljajući biciklom bez zaštitne kacige, iz dvorišta preko nogostupa izašao na kolnik te udario u prednju desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala 44-godišnja vozačica. Uslijed udara dječak je pao na nogostup i zadobio teške tjelesne ozljede.
Optužni prijedlog je podnesen protiv njegove majke budući da biciklom na cesti smiju upravljati djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom, za što im je izdana potvrda, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Stranica