Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Za razdoblje od 16. do 19. listopada 2009. godine

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Deset kaznenih djela počinjeno je na području Siska, sedam na području Kutine, pet na području Novske te po jedno na području Petrinje, Gline i Dvora.

Zabilježeno je 12 krađa, šest uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri prijetnje te po jedno ubojstvo, utaja i zlouporaba opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u 11 slučajeva, od kojih su četiri počinjena na području Siska, po dva na području Kutine i Novske te po jedno na području Sunje, Petrinje i Dvora.

U pet slučajeva javni red i mir remećen je vikom i galamom, u četiri slučaja došlo je do fizičkih sukoba, a evidentirana su i tri slučaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.

Ovi prekršaji počinjeni su od strane 18 počinitelja, od kojih je šest bilo pod utjecajem alkohola, a pet ih je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržano u prostorijama policije do otrježnjenja.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od kojih su tri počinjena na području Kutine, dva na području Petrinje i jedno na području Gvozda.

U počinjenju ovih prekršaja sudjelovalo je sedam počinitelja, od kojih su dva uhićena i uz optužne prijedloge biti će dovedeni nadležnim prekršajnim sudovima, a dva počinitelja temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena su na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća i to osam na području Siska, pet na području Petrinje, tri na području Kutine i jedna na području Hrvatske Kostajnice.

U dvije nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je u 15 nesreća nastala samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bilo je osam sudionika.

Tri sudionika pobjegla su s mjesta događaja prometnih nesreća. Jedan je po policijskim službenicima naknadno pronađen, dok se za dva odbjegla sudionika još traga.



Stranica