Ostali događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je pet kaznenih djela, a jedno od njih počinio je nepoznati počinitelj.

Za dan 22./23. listopad 2009. godine

KRIMINALITET

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je pet kaznenih djela, a jedno od njih počinio je nepoznati počinitelj.

Po dva kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine te jedno na području Dvora.

Počinjena je po jedna krađa, prijetnja, prijevara, oduzimanje tuđe pokretne stvari i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

JAVNI RED I MIR

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u jednom slučaju od strane jednog počinitelja, koji je omalovažavao i vrijeđao policijskog službenika prilikom obavljanja službene dužnosti na području Kutine.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Hrvatske Kostajnice od strane dva počinitelja.

Jedan od njih je uhićen i uz optužni prijedlog biti će doveden nadležnom prekršajnom sudu, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća i to tri na području Kutine te po jedna na području Siska, Novske i Gvozda.

U jednoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, u dvije nesreće lakše su ozlijeđene dvije osobe, dok su dvije nesreće za posljedicu imale samo materijalnu štetu.

Pod utjecajem alkohola bila su četiri sudionika, a jedan sudionik koji je na sisačkom području pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće, po policijskim službenicima naknadno je pronađen.



Stranica