Predavanje o nasilju među mladima

Slika PU_SiM/vijesti/predavanjenasilje.jpg

U četvrtak, 22. listopada, s početkom u 18 sati, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici, održana je edukacijska tribina Vršnjačko nasilje - obiteljski i društveni problem

 
Foto: PP H. Kostajnica
 

U četvrtak, 22. listopada, s početkom u 18 sati, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici, održana je edukacijska tribina Vršnjačko nasilje - obiteljski i društveni problem, a predavač je bila mr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na tribini su uz lokalnu liječnicu obiteljske medicine, nastavnice iz osnovne škole te roditelje i učenike, nazočni bili i policijski službenici iz Policijske postaje Hrvatska Kostajnica i to Igor Ikasović, policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i Perica Markan, kontakt-policajac, koji su tom prigodom iznijeli svoja iskustva o delikventnom i kriminalnom ponašanju mladih na području koje pokriva njihova policijska postaja.

Kao veliki problem suvremenih obitelji osobito je naglašen problem vremena u roditeljskom odgoju i materijalnih davanja kao zamjene za neprovedeno vrijeme s djetetom, što može biti i preduvjet razvoja raznih oblika neprimjerenog ponašanja kod djece i mladih.

Na tribini je razvijena živa diskusija, a veliko značenje imalo je i aktivno sudjelovanje djece i mladih koji su iznijeli svoja viđenja problema vršnjačkog nasilja, ograničenja večernjih izlazaka te su nazočnima postavljali razna pitanja.

Zaključak tribine je kako je obitelj temelj ljudskih vrijednosti, kako treba poticati obiteljske razgovore koji stvaraju odnos povjerenja te da je upravo obiteljska stabilnost preduvjet zdravog razvoja mladih generacija.



Stranica