Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 37 kaznenih djela, od kojih su 22 počinili nepoznati počinitelji.

Za dane od 23. do 26. listopada 2009. godine

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 37 kaznenih djela, od kojih su 22 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, na području Kutine osam, na području Novske tri, na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice po dva, a na području Sunje, Gline, Dvora i Gvozda po jedno kazneno djelo.

Počinjeno je 17 krađa, osam prijetnji, sedam teških krađa, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede, tjelesne ozljede i zlouporabe opojnih droga.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je deset narušavanje javnog reda i mira, pet na području Siska, dva na području Novske i po jedno na području Sunje, Petrinje i Gline.

U šest događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u tri događaja vikom i galamom. Također su zabilježena i dva slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanu službene dužnosti.

U ovim događajima sudjelovalo je 17 počinitelja, od kojih šest pod utjecajem alkohola. Zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja tri alkoholizirana počinitelja su zadržana u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u deset slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Gvozda, po dva na području Petrinje, Sunje i Siska te jedno na području Kutine, a u njima je sudjelovalo 14 počinitelja.

Tri počinitelja su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud, dva su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, sedam na području Kutine, po tri na području Siska i Petrinje, dvije na području Novske i po jedna na području Gvozda i Dvora.

U tri nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U tri nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a one su za posljedicu imale samo materijalnu štetu.



Stranica