Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend   

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

Deset kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Petrinje, po dva na području Dvora i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje, Gline i Gvozda.

Počinjeno je po osam teških krađa i krađa, četiri prijetnje, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dvije zlouporabe opojnih droga i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedno kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i izbjegavanja carinskog nadzora.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je 11 narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Petrinje, tri na području Kutine, dva na području Siska te po jedno na području Sunje i Hrvatske Kostajnice.

U pet događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u četiri slučaja došlo je do vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti.

Zabilježen je i po jedan slučaj vike i galame, točenja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu maloljetnim osobama te vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 18 počinitelja, od kojih su četvorica bila pod utjecajem alkohola.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Petrinje, dva na području Siska i jedan na području Kutine.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv osam počinitelja od kojih su tri uhićena i dovedena na prekršajni sud.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, pet na području Kutine, četiri na području Siska, po dvije na području Novske i Petrinje te po jedna na području Hrvatske Kostajnice i Dvora.

U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet nesreća utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

 
 


Stranica