Djed Božićnjak obradovao djecu u Prihvatilištu za tražitelje azila

Slika PU_SiM/vijesti/azildjedboz/slika1.jpg

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini danas je stigao Djed Božićnjak i darovima obradovao sve tražitelje azila. Uz božićne pjesme svo


Foto: MUP

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini danas je stigao Djed Božićnjak i darovima obradovao sve tražitelje azila. Uz božićne pjesme svoj djeci koja su smještena u Prihvatilištu Djed Božićnjak je uručio prigodne poklone, a kasnije su na red došli i odrasli, koji su također prigodno darivani. Božićni ugođaj u Prihvatilištu, uz obilan snijeg, dodatno je pojačan lijepo okićenom božićnom jelkom i okolnim prostorom, božićnim kolačima i sokovima.

Uručivanju poklona prisustvovali su djeca tražitelja azila, njihove obitelji te zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa i MUP-a. Božićni ugođaj posebno je razveselio ukupno 25-ero djece i maloljetnika bez pratnje koji se trenutno nalaze na smještaju u Prihvatilištu. Svi su oni danas bili “samo djeca“, bez obzira na boju kože, vjeru ili tužnu priču koja stoji iza njih. Uživali su u danu u kojem ih nisu mučile brige odraslih. I odrasli su na trenutak postali djeca i slavili Božić na način na koji u mjestima odakle dolaze nažalost nisu imali priliku.


www.mup.hr


Stranica