Ostali događaji – sažetak

Tijekom proteklih božićnih blagdana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 23 kaznena djela, od kojih su 12 počinili nepoznati

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend      

KRIMINALITET                                                                

Tijekom proteklih božićnih blagdana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 23 kaznena djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, pet na području Siska, po četiri na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice, dva na području Sunje te po jedno na području Novske i Gline.

Počinjeno je po pet krađa i uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri prijetnje, po tri teške krađe i izbjegavanja carinskog nadzora te po jedno kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, utaje i oduzimanja tuđe pokretne stvari.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježena su 22 narušavanja javnog reda i mira, šest počinjenih na području Novske, po pet na području Kutine i Petrinje, četiri na području Siska te po jedno na području Gline i Dvora.

U 13 događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u sedam događaja vikom i galamom. Zabilježen je i po jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, držanje životinja bez nadzora te preglasno puštanje glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

U ovim događajima sudjelovalo je 47 počinitelja, od kojih 17 pod utjecajem alkohola. Tri alkoholizirana počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u 13 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, šest počinjenih na području Siska, četiri na području Petrinje, dva na području Kutine i jedno na području Gvozda.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 17 počinitelja, od kojih je pet uhićeno i dovedeno na prekršajni sud, a četiri su zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća, devet na području Siska, šest na području Kutine i po jedna na području Sunje, Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U sedam nesreća s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

 
 
 


Stranica