Otac sinu prijetio puškom

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

U nedjelju, 3. siječnja, dva sata nakon ponoći, u obiteljskoj kući u mjestu Dužica, Općina Lekenik, verbalno su se sukobili 46-godišnji muškarac i njegov 21-godišnji sin


Foto:
 Ilustracija
 

U nedjelju, 3. siječnja, dva sata nakon ponoći, u obiteljskoj kući u mjestu Dužica, Općina Lekenik, verbalno su se sukobili 46-godišnji muškarac i njegov 21-godišnji sin, nakon čega je 46-godišnjak u pušku ubacio streljivo te istom prijetio sinu kako će ga ubiti.

Kada se sin zaključao u jednu od prostorija u kući, otac je iz puške ispalio dva školska manevarska metka te udarajući puškom po vratima ista razvalio, a sin je iz kuće pobjegao skočivši kroz prozor.

Počinitelj je uhićen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,24 g/kg. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je pušku nabavio tijekom Domovinskog rata te je od tada nezakonito posjedovao, a pretragom njegove obiteljske kuće, koja je obavljena temeljem naloga Prekršajnog suda u Sisku, pronađeno je i oduzeto 107 komada raznog streljiva.

Protiv 46-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega je podnesen i optužni prijedlog.

Protiv obojice sudionika podnesen je i optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, a protiv 21-godišnjeg sina podnesena je i kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava jer je istoga dana oko 14.30 sati na području Općine Lekenik zatečen u prometu kako upravlja osobnim automobilom na koji je postavio nepripadajuće registracijske pločice.



Stranica