Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend     

KRIMINALITET                                                                

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

Osam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po sedam na području Kutine i Hrvatske Kostajnice, pet na području Petrinje, tri na području Novske i dva na području Gline.

Počinjeno je sedam teških krađa, šest krađa, po pet prijetnji i uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri izbjegavanja carinskog nadzora, dva izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedno kazneno djelo protuzakonitog lova, razbojništva, nasilničkog ponašanja u obitelji te zlouporabe opojnih droga.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Kutine, dva na području Petrinje i po jedno na području Siska i Gline.

U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u dva događaja fizičkim sukobom, pri čemu je u četiri događaja došlo i do vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. Također je zabilježen i jedan slučaj točenja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu maloljetnim osobama.

U počinjenu ovih prekršaja sudjelovalo je 11 počinitelja, od kojih četiri bila pod utjecajem alkohola. Tri alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržana su u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Novske i po jedan na području Siska, Sunje, Gvozda i Kutine.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv osam počinitelja, od kojih su četiri uhićena i dovedena na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća, četiri na području Siska, dvije na području Kutine i po jedna na području Petrinje i Dvora, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

U dvije nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola, a za jednim sudionikom koji je pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće još se traga.

Planirana akcija u prometu

Sutra, 12. siječnja od 10 do 15 sati na području cijele Policijske uprave biti će provedena akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja.



Stranica