Lažno prijavljivanje kaznenog djela

U subotu, 2. siječnja ove godine oko 21 sat policiji u Sunji 49-godišnji muškarac prijavio je krađu svog osobnog automobila, počinjenu toga dana oko 18 sati

U subotu, 2. siječnja ove godine oko 21 sat policiji u Sunji 49-godišnji muškarac prijavio je krađu svog osobnog automobila, počinjenu toga dana oko 18 sati od strane muškarca kojeg poznaje samo po nadimku, a za kojega je naveo da je u dvorištu njegove obiteljske kuće u Sunji sjeo u osobni automobil u kojem su se nalazili ključevi te se bez njegovog dopuštenja automobilom udaljio u nepoznatom smjeru. 

Iste noći oko 23 sata na području Velike Gorice uhićen je 22-godišnji vozač ukradenog osobnog automobila, koji je prethodno s tim automobilom sletio s ceste, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,65 g/kg.

Naknadno obavljenim obavijesnim razgovorom s 49-godišnjim prijaviteljem krađe utvrđeno je da je on dragovoljno i bez prisile posudio automobil na korištenje 22-godišnjaku, a budući da je bio u alkoholiziranom stanju ne sječa se zašto je krađu automobila prijavio policiji i podnio kaznenu prijavu. Također je izjavio da se ne smatra oštećenim u vezi prijavljenog kaznenog djela krađe ili nekog drugog kaznenog djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem te obavljenim konzultacijama s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku utvrđeno je da je 49-godišnjak počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela te je protiv njega podneseno opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku na njihovu daljnju meritornu odluku.



Stranica