Požar u Rafineriji

U subotu, 16. siječnja oko 19.50 sati u Sisku, u krugu poduzeća „INA Rafinerija nafte Sisak“, na jednom od pogona izbio je požar…

U subotu, 16. siječnja oko 19.50 sati u Sisku, u krugu poduzeća „INA Rafinerija nafte Sisak“, na jednom od pogona izbio je požar koji je ugašen oko 21.45 sati, da bi oko 22.20 ponovno došlo do požara i eksplozije.
Požar su uz vatrogasce Rafinerije gasili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska te je isti oko 23 sata ugašen i stavljen pod nadzor.
Očevidom, koji su policijski službenici na mjestu događaja obavili uz inspektora za zaštitu od požara i eksploziva ove Policije uprave, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed začepljenja kanalizacije zauljenih voda, zbog čega je došlo do podizanja nivoa i izlijevanja tih voda te širenja smjese isparenih ugljikovodika, kojom prilikom je došlo do zapaljenja i eksplozije.
U svezi navedenog policijski službenici poduzimaju daljnja kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja.    

 

Stranica