Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend 

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 13 kaznenih djela, po četiri kaznena djela počinjena su na području Kutine i Petrinje, dva na području Hrvatske Kostajnice, a po jedno kazneno djelo na području Novske i Gvozda.

Počinjeno je 12 krađa, po tri uništenja i oštećenja tuđe stvari i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, dvije prijetnje i po jedno kazneno djelo teške krađe, izbjegavanja carinskog nadzora, tjelesne ozljede, povrede dužnosti uzdržavanja i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Siska, Kutine, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U dva događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom te također u dva događaja fizičkim sukobom.

U ovim narušavanjima sudjelovalo je šest počinitelja, od kojih su četiri bila pod utjecajem alkohola. Jedan alkoholizirani počinitelj je zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri na području Petrinje, dva na području Siska i jednom na području Kutine, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja.

Šest počinitelja je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća, četiri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Siska te po jedna na području Gvozda i Novske.

U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, jedna je teško, a jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta.

U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu, utvrđena je alkoholiziranost sudionika/vozača od 0,94 g/kg.

Planirana akcija u prometu

Sutra, 23. veljače od 11 do 17 sati na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija usmjerena na smanjenje brzina i poštivanje najviših dozvoljenih brzina.



Stranica