Pomagali u milijunskoj prijevari

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni od ožujka do prosinca 2006. godine, jedan lažno se predstavljajući kao zamjenik direktora tvrtke iz Novske, a drugi kao komercijalni


Foto:  Ilustracija
 

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Kutini, policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove Policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, 42-godišnjakom s područja Požeško-slavonske županije te 56-godišnjakom iz Novske, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke iz Siska.

Naime, osnovano se sumnja da su osumnjičeni od ožujka do prosinca 2006. godine, jedan lažno se predstavljajući kao zamjenik direktora jedne tvrtke iz Novske, a drugi kao komercijalni direktor tvrtke, pomagali 41-godišnjem direktoru te tvrtke da dogovori, sklopi i realizira Ugovor o prodaji sa sisačkom tvrtkom glede kupovine proizvoda te tvrtke.                   

Također su doveli i držali u zabludi odgovorne osobe sisačke tvrtke da im isporuče proizvode u vrijednosti od 10.259.615 kuna, a temeljem ispostavljenih nenaplativih instrumenata osiguranja plaćanja, tj. mjenica i zadužnica, pričinivši time sisačkoj tvrtki štetu milijunskih razmjera.

Zbog osnovane sumnje da su pomagali u počinjenju ovog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, obojica osumnjičenih uz kaznenu prijavu danas su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Protiv 41-godišnjeg direktora novljanske tvrtke, hrvatskog državljanina s prebivalištem na području Zagreba, djelatnici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove Policijske uprave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini, 2008. godine podnijeli su kaznenu prijavu zbog kaznenih djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i prijevara u gospodarskom poslovanju.



Stranica