Krijumčarenje cigareta preko graničnog prijelaza

Slika PU_SiM/vijesti/2010/cigareteauto.jpg

U suradnji s djelatnicima Carine izvršena je granična kontrola i pregled vozila te je ispod zaštitnih plastika branika oba prednja kotača i u prtljažnom prostoru pronađeno

 
Foto:  Ilustracija
 

U nedjelju, 28. veljače oko 20.30 sati na Međunarodni cestovni granični prijelaz Jasenovac, na ulazu u RH, pristigao je osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji austrijski državljanin.

U suradnji s djelatnicima Carine izvršena je granična kontrola i pregled vozila te je ispod zaštitnih plastika branika oba prednja kotača i u prtljažnom prostoru pronađeno više pvc vrećica u kojima se nalazilo ukupno 240 kutija cigareta s nadzornim markicama BiH, a koje je navedeni austrijski državljanin pokušao prokrijumčariti preko graničnog prijelaza.  

Zbog počinjenog prekršaja iz Carinskog zakona djelatnici Carine protiv istoga su podnijeli prekršajnu prijavu Carinarnici Zagreb, dok su policijski službenici Policijske postaje Hrvatske Kostajnica podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog izbjegavanja carinskog nadzora.



Stranica