Predavanje o štetnosti konzumacije alkohola i duhanskih proizvoda

Slika PU_SiM/vijesti/2010/predavanjeduhanalkohol/slika1.jpg

Policijski službenici iskoristili su ovu prigodu i učenike upoznali s nedozvoljenim i neprimjerenim ponašanjima osoba s kojima se djelatnici policije susreću u svom radu

 
Foto:  PP Sisak
 

Jučer, 31. ožujka od 12.30 do 13.15 sati u Osnovnoj školi Mladost Lekenik održano je predavanje o štetnosti alkohola i duhanskih proizvoda.

Predavanje je učenicima osmog razreda održala socijalna radnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Viktorija Šogorić, a nazočni su bili i kontakt-policajci Policijske postaje Sisak.

Oni su iskoristili ovu prigodu i učenike upoznali s nedozvoljenim i neprimjerenim ponašanjima osoba s kojima se djelatnici policije susreću u svom radu, a koja su izazvana upravo konzumacijom alkohola.

Učenici su također upoznati da s navršenih 14 godina postaju prekršajno, a sa 16 godina kazneno odgovorni za počinjena djela, odnosno nedjela te su ih kontakt-policajci pozvali na primjereno i dostojanstveno ponašanje za njihove godine.

Skrenuta im je pozornost i na „noćne izlaske“ u kojima djelatnici policije postupaju prema osobama mlađim od 16 godina i to po već dobro znanom članku 95. Obiteljskog zakona, u kojemu između ostaloga stoji:

 

Roditelji radi dobrobiti svog maloljetnog djeteta, a sukladno s njegovom dobi i zrelosti, imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovom druženju s drugim osobama; roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez njihove pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje; noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati“...



Stranica