NAJAVA akcije „Sigurno do cilja i na dva kotača“

Slika PU_SiM/vijesti/2010/jumboplakat.jpg

Akcija će biti isključivo preventivnog karaktera, a glavni su joj ciljevi smanjenje broja prometnih nesreća, naročito onih s težim posljedicama, u kojima sudjeluju vozači mopeda


Foto:
 Ilustracija

Kako se početkom ovog dijela godine na našim prometnicama u većem broju očekuju vozači mopeda i motocikala, Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s Autoklubom Sisak, sisačkim autoškolama i stanicom za tehnički pregled te moto-udrugama s područja Siska i Petrinje, u subotu, 10. travnja s početkom u 10 sati u Sisku će provesti akciju Sigurno do cilja i na dva kotača.

Akcija će biti isključivo preventivnog karaktera, a glavni su joj ciljevi smanjenje broja prometnih nesreća, naročito onih s težim posljedicama, u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala te podizanje razine prometne kulture i poštivanja prometnih propisa.

Aktivnosti će biti podijeljene u tri dijela, na način da će okupljanje sudionika biti u krugu stanice za tehnički pregled u Sisku u Ulici Marijana Celjaka gdje će biti izvršen kraći tehnički pregled vozila (između ostalog, ispitivala bi se razina buke ispušnog sustava i provjeravala krajnja brzina vozila), a zatim bi svi sudionici akcije krenuli prema Autoklubu Sisak gdje će djelatnici policije, instruktori i predavači u autoškolama te predstavnici trgovine moto-opreme održati kraća edukativna predavanja o stanju sigurnosti u prometu te dati savjete o pravilnoj i sigurnijoj vožnji te potrebi korištenja zaštitne opreme.

Na kraju bi na poligonu ispred Autokluba Sisak bilo upriličeno natjecanje u spretnosti vožnje mopedom odnosno motociklom.

Molimo predstavnike medija da prigodno poprate ovu aktivnost.



Stranica