Djevojčica pala s prikolice i smrtno stradala

Jučer, 8. travnja oko 15.35 sati u mjestu Jasenovac, na prilaznoj makadamskoj cesti između ulice Hrvatskih branitelja i zemljanog nasipa lijeve obale rijeke Save, smrtno je stradala

Jučer, 8. travnja oko 15.35 sati u mjestu Jasenovac, na prilaznoj makadamskoj cesti između ulice Hrvatskih branitelja i zemljanog nasipa lijeve obale rijeke Save, smrtno je stradala jedna osoba.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je 43-godišnji mještanin Jasenovca upravljao traktorom kutinskih registracijskih oznaka, za koji je bila pridodana jednoosovinska prikolica natovarena otpadnim materijalom, a na prednjem dijelu prikolice sjedilo je njegovo dvoje djece.

Nailaskom stražnjeg kotača traktora na ciglu koja se nalazila uz lijevi rub ceste, došlo je do poskakivanja traktora i prikolice, uslijed čega je petogodišnja djevojčica pala na cestu gdje ju je pregazio kotač prikolice.

Od zadobivenih ozljeda je preminula, a smrt je u 15.50 sati konstatirao liječnik Hitne medicinske pomoći iz Novske.

Očevid na mjestu događaja vodili su istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku i županijski državni odvjetnik, po čijem je nalogu naložena obdukcija mrtvog tijela.

Vozač traktora je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.



Stranica