Ostali događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata         


KRIMINALITET                                                                 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.
Po tri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, dva na području Petrinje te po jedno na području Gline i Sunje.
Počinjeno je pet krađa, dvije teške krađe te po jedno kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.
 

JAVNI RED I MIR  

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena vikom i galamom u Sisku i Kutini te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika pri obavljanju služene dužnosti u Hrvatskoj Kostajnici, a u njima su sudjelovala tri počinitelja.


NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Petrinje i po jedan na području Sunje, Siska i Kutine, a u njima je sudjelovalo šest počinitelja.
Petorica počinitelja, od kojih četiri alkoholizirana, uhićena su i dovedena na prekršajni sud. Najveća alkoholiziranost od 3,48 g/kg utvrđena je kod muškarca koji je verbalno napao sina i snahu u prisustvu njihovo dvoje djece u kući na području Siska. Kod počinitelja iz Sunje utvrđena je alkoholiziranost od 2,32 g/kg, a kod počinitelja s područja Petrinje od 2,26 g/kg.
Muškarac koji je jučer u jutarnjim satima u obiteljskoj kući u Petrinji, nakon međusobnog verbalnog sukoba fizički napao suprugu i lakše je ozlijedio, uhićen je i doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u Zatvoru u Sisku u trajanju od 15 dana.


PROMET

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća i to dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Novske i Petrinje. U tri nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe i to vozač osobnog automobila, biciklistica i mopedist, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta.
Alkoholiziranih sudionika prometnih nesreća nije bilo, a za jednim sudionikom koji je na kutinskom području pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće još se traga.

 

Stranica