Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend
 
KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 11 kaznenih djela, na području Kutine osam, na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda po tri, na području Petrinje i Gline po dva, a jedno kazneno djelo počinjeno je na području Novske.

Počinjeno je 11 krađa, šest prijetnji, pet teških krađa, po dvije prijevare i zlouporabe opojnih droga te po jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, razbojstva, krivotvorenja isprava i teške tjelesne ozljede.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Kutine i po tri na području Novske i Siska.

U tri događaja javni red i mir narušen je vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, a u po dva događaja fizičkim sukobom te glasnom reprodukcijom glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara. Zabilježen je i po jedan slučaj vike i galame, držanja životinja bez nadzora te vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je 11 počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola, a jedan od njih je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, četiri počinjena na području Siska, dva na području Kutine i po jedan na području Petrinje i Sunje, a u njima je sudjelovalo 12 počinitelja od kojih devet pod utjecajem alkohola.

Četiri počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud, dva su temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezena na bolničko liječenje, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Novske, dvije na području Petrinje i po jedna na području Kutine i Dvora.

U pet nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a šest je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

U četiri nesreće sudjelovalo je pet alkoholiziranih sudionika, a u jednoj od njih dvije su osobe lakše ozlijeđene.



Stranica