Sunja: Predavanje o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava

Slika PU_SiM/vijesti/2010/predavanjemine/glavna1.jpg

Foto: 
PP Sunja

Prošli tjedan, 13. svibnja u organizaciji Policijske postaje Sunja, Međunarodne organizacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina, Hrvatskog centra za razminiranje i kazališta Daska iz Siska, u športskoj dvorani Osnovne škole Sunja održana je predstava pod naslovom "Ne, ne, mi-ne".

Predstava je bila namijenjena učenicima od prvog do četvrtog razreda te je bila prvenstveno edukativnog karaktera kako bi se djeci na njima prihvatljiv i zanimljiv način predočile opasnosti koje vrebaju od mina i raznih minsko-eksplozivnih sredstava.

Za učenike od petog do sedmog razreda osnovne škole djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje i policijski službenici Grupe protueksplozijske zaštite ove policijske uprave održali su prigodno predavanje kroz koje su djecu također upoznali s opasnostima od mina i vrstama minsko-eksplozivnih sredstava koje mogu pronaći odbačene u prirodi. Tom su ih prilikom uputili kako postupati u pronalasku takvih opasnih predmeta.

Djeca su pokazala visok stupanj znanja o ponašanju i postupanju prilikom pronalaska minsko-eksplozivnih sredstva, a iskazala su i veliko zanimanje za održanu predstavu i predavanje.



Stranica