Prijetio djelatniku koji mu je došao isključiti plin

Jučer, 26. svibnja oko podneva 52-godišnji muškarac je u Novskoj prijetio smrću djelatniku poduzeća za distribuciju plina koji mu je zbog neplaćenih računa došao isključiti

Jučer, 26. svibnja oko podneva 52-godišnji muškarac je u Novskoj prijetio smrću djelatniku poduzeća za distribuciju plina koji mu je zbog neplaćenih računa došao isključiti plin koji koristi za potrebe obrta. Prijetnje je potom ponovio i nadređenoj djelatnici poduzeća koju je nazvao telefonom.

Nakon što su oštećeni prijetnje prijavili policiji, 52-godišnjak je uhićen te je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga njegovog doma u Novskoj.

Pretragom je pronađeno i oduzeto 380 komada vojnog streljiva koje je on nezakonito posjedovao, a oduzeti su mu i oružni list za držanje oružja, pištolj s dva pripadajuća spremnika i 64 komada streljiva, jer je utvrđeno da oružje i streljivo nije držao sukladno odredbama Zakona o oružju.

Tijekom pretrage u kuću je ušla njegova 44-godišnja supruga koja je kod sebe imala pištolj s pripadajućim spremnikom i pet komada streljiva, iako nema oružni list za držanje i nošenje oružja.

Protiv 52-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te su protiv njega i njegove supruge podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica