Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend 
 
KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Kutine počinjeno je 12 kaznenih djela, na području Siska deset, na području Petrinje sedam, na području Hrvatske Kostajnice tri, a jedno kazneno djelo počinjeno je na području Gvozda.

Počinjeno je 15 krađa, pet teških krađa, po tri prijetnje, uništenja i oštećenja tuđe stvari te zlouporabe opojnih droga, dva izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede i krivotvorenja isprava.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, po tri počinjena na području Siska i Petrinje, dva na području Kutine i po jedno na području Dvora i Gvozda, a u njima je sudjelovalo 15 počinitelja.

U pet događaja javni red i mir narušen je vikom i svađom, a u četiri događaja uslijedio je i fizički sukob. Zabilježen je i po jedan slučaj odavanja skitnji te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanu službene dužnosti.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 15 počinitelja, od kojih su četvorica bila pod vidnim utjecajem alkohola. Dvojica alkoholiziranih počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, četiri počinjena na području Siska, dva na području Petrinje, a jedan na području Gline.

Optužni prijedlozi zbog nasilničkog ponašanja u obitelji podneseni su protiv osam počinitelja, od kojih su četiri uhićena i dovedena na prekršajni sud, jedan je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Novske te jedna na području Sunje.

U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama tri su osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a tri su lakše ozlijeđene, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije nesreće, koje su se dogodile na području Petrinje i Siska, teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život zadobila su dva motociklista.

U nesrećama nisu sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola, a dva vozača koja su pobjegla s mjesta nesreće naknadno su i pronađena.



Stranica