Kutina: Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

Naime, on je u nedjelju, 6. lipnja oko 14.45 sati pod vidnim utjecajem alkohola došao pred ugostiteljski objekt u Popovači i držeći automatsku pušku u rukama vikao i prijetio


Foto: 
Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Popovače zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenja isprava i prijetnje.

Naime, on je u nedjelju, 6. lipnja oko 14.45 sati pod vidnim utjecajem alkohola došao pred ugostiteljski objekt u Popovači i držeći automatsku pušku u rukama vikao i prijetio trojici muškaraca, koji su se u objektu nalazili kao gosti, pozivajući ih da izađu van.

Pušku je potom odložio u svoj osobni automobil parkiran ispred ugostiteljskog objekta, a dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja uhićen je i uz uporabu sredstava prisile doveden u Policijsku postaju Kutina na daljnje kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja osumnjičeni je u službenom vozilu te u policijskoj postaji prijetio i jednom policijskom službeniku.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena je pretraga njegovog doma u Popovači gdje je pronađeno 38 komada raznog streljiva, dok je pretragom njegovog automobila pronađena spomenuta automatska puška i spremnik s 12 komada streljiva. Pronađeno oružje i streljivo je oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ih je nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito posjedovao.

Također je izvršenim provjerama utvrđeno da se na njegovom osobnom automobilu nalaze nepripadajuće registracijske pločice s kojima se u prometu koristio unazad mjesec dana.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenja isprava i prijetnje, a temeljem rješenja Općinskog suda u Kutini određen mu je pritvor te je jučer, 7. lipnja predan u Zatvor u Sisku.   



Stranica