Proteklog vikenda dvije akcije u prometu

Sa petka na subotu, 11./12. lipnja, na području Policijske postaje Novska provedena je preventivno-represivna akcija…


„Noć bez alkohola“

Sa petka na subotu, 11./12. lipnja, na području Policijske postaje Novska provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom akcije nadzirano je 47 vozila i sudionika u prometu i to 46 vozača osobnih automobila i jedan vozač teretnog automobila.

Zabilježeno je sedam prometnih prekršaja, od čega tri otpadaju na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a sva tri alkoholizirana sudionika upravljala su osobnim automobilima.

Od  ukupnog broja alkoholiziranih  vozača dva su povratnika, odnosno već su od ranije evidentirani kao počinitelji prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod muškarca starog 46 godina, koji je 12. lipnja u 2.10 sati zatečen u Radničkoj ulici u Novskoj da upravlja osobnim automobilom kutinskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,62 promila.

Kod druga dva alkoholizirana sudionika utvrđena je koncentracija alkohola između 0,50 i 1,50 promila. 

Gledano prema dobnoj strukturi, sva trojica alkoholiziranih vozača spadaju u dobnu skupinu od  41-50 godina.

Tijekom ove akcije na mjestu počinjenih prekršaja oduzete su dvije vozačke  dozvole.
 
 

Smanjenje brzina i poštivanje najviših dopuštenih brzina

 

U subotu, 12. lipnja, od 14 do 18 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na smanjenje brzina i poštivanje najviših dopuštenih brzina.

U provedbi akcije utvrđeno je 90 prometnih prekršaja, od kojih se 66 odnosi na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Najviše prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine i to njih 30 utvrđeno je na području Siska, potom na području Kutine 19, Novske 5, Gline 4, Petrinje 3,  na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice po dva te na području Dvora jedan prekršaj.

Na cestama u naseljima šest vozača brzinu je prekoračilo do 10 km/sat više od dopuštene, 25 vozača za 10-20 km/sat, 14 vozača za 20-30 km/sat, osam vozača za 30-50 km/sat, a jedan je vozač u naselju brzinu prekoračio za više od 50 km/sat.

Na cestama izvan naselja osam vozača brzinu je prekoračilo za 10-30 km/sat, a dva vozača za 30-50 km/sat.

Osim toga, utvrđeno je da su dva vozača do 10 km/sat prekoračila limitiranu brzinu vozila kojima su upravljali na auto-cesti.
 
 

Stranica