Rezultati akcije „Noć bez alkohola“

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 258 sudionika u prometu i utvrdili 47 prometnih prekršaja, od kojih se 17 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem


Foto: 
Ilustracija
 

Sa subote na nedjelju, 19./20. lipnja, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 258 sudionika u prometu i utvrdili 47 prometnih prekršaja, od kojih se 17 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od alkoholiziranih vozača, 16 je upravljalo osobnim automobilima, a jedan je upravljao biciklom.

Kod 11 vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 g/kg, kod četiri od 1,5 do 2 g/kg, kod jednog je alkoholiziranost bila veća od 2 g/kg, dok je jedan vozač odbio ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih osam bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, po tri vozača bila su u dobnim skupinama od 25 do 30 godina i od 31 do 40 godina, dva su bila starija od 50 godina, a jedan vozač je bio u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,33 g/kg utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila zatečenog u nedjelju, 20. lipnja oko 2.20 sati u Banovoj Jaruzi.

Tijekom provođenja ove akcije na mjestu prekršaja oduzeto je 14 vozačkih dozvola.


Stranica