Rezultati akcije „Noć bez alkohola“

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 183 sudionika u prometu i utvrdili 23 prometna prekršaja, od kojih se deset prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem…

Foto: Ilustracija                                                         
 

Sa subote na nedjelju, 24./25. srpnja, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 183 sudionika u prometu i utvrdili 23 prometna prekršaja, od kojih se deset prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Kod dva vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,0 do 0,5 g/kg, kod šest od 0,5 do 1,5 g/kg, dok je kod dva vozača alkoholiziranost bila od 1,5 do 2 g/kg.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih petero bili su vozači u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, tri vozača bila su u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, dok su dva bila u dobnoj skupini od 31 do 40 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 1,70 g/kg utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, zatečenog 25. srpnja oko 3 sata ujutro u Mošćenici.

Tijekom provođenja ove akcije na mjestu počinjenja prekršaja oduzeto je devet vozačkih dozvola.

 
 


Stranica